Nyáron a legtöbb ember kedvenc desszertje a fagyi. Jobbnál jobb fagyizókat lehet a városban találni, de ha szeretsz kísérletezni és egy igazán krémes, tejszínes alapú finomságra vágysz, akkor mindenképp készítsd el az alábbi receptet. Nem szükségs hozzá fagylaltkészítő gép, csak kapd elő a mixered, az elkészítési ideje kb 10 perc. Persze a hűtési időt meg kell hagyni, ezért érdemes pár órára a fagyasztóban hagyni. Nem, ez nem diétás, és nem bikinibarát recept, de muszáj néha megadni magunkat a vágynak. Egy biztos, ez lesz az egyik legfinomabb fagyi, amit valaha ettél.
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 dl sűrített tej
- 1 pohár krémes görög joghurt
- 1 evőkanál méz
- 2 csésze vegyes bogyós gyümölcs
- 1 evőkanál eperlekvár/ málnalekvár
Elkészítése:
A tejszínt egy tálban habbá verjük egy kézi mixerrel, majd hozzá adagoljuk a sűrített tejet és a joghurtot, melyeket pár perc alatt egységes állagúra keverjük. Egy villával összetörjük a gyümölcsöket és hozzá keverjük az eperlekvárt, ezután a krémes alapot összedolgozzuk a lekváros gyümölcs alappal, majd beleöntjük egy kb. 1,5 literes edénybe, lezárjuk és mehet 6 órára a fagyasztóba.
+ Tipp:
- hűtés közben óránként érdemes megkeverni
- fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni a fagyasztóból
Hozzászólások