Jöhet egy mexikói hangulatú grillnyárs?

Kifogytál az ebédötletekből? Ne aggódj, velünk is sűrűn előfordul. A Street Kitchen-en böngészve viszont mindig megtaláljuk a tökéletes „kiszemeltet”. Jancsa Jani mexikói hangulatú grillnyárs receptjének pedig már a látványától is megéheztünk.

Imádjuk, és biztosan elkészítjük ezen a hétvégén is. Próbáljátok ki bátran!
 
Hozzávalók (4 főre)

A mártogatóhoz
A sajtszószhoz
Egyéb hozzávalók
Elkészítése

A páchoz a fűszereket és az olajat összekeverjük, majd beleforgatjuk a felkockázott húsokat, és minimum fél órát állni hagyjuk.
A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a lime levét, az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az apróra vágott koriander – ha szükséges, állíthatunk az ízeken.
A sajtszószhoz a vajat megolvasztjuk, és a felkockázott/reszelt sajtot beleolvasztjuk közepes lángon, amíg szép folyós nem lesz.
A zöldségeket felkockázzuk, majd a hússal együtt nyársra húzzuk őket, és alaposan meggrillezzük minden oldalukat, utána pedig kicsit visszamelegítjük a tortillákat.
A nyársak alá tortillalapot teszünk, meglocsoljuk sajtszósszal, mellé pedig a fehér mártogatóst kínáljuk.
 
Fotó és recept:streetkitchen.hu 

 

Exit mobile version