Otthon vagy már több hete? Valami különlegesre vágysz? Hoztunk nektek egy szuper finom receptet a debreceni Leroy étterem ajánlásával!
Narancsos lazacsaláta sült édesköménnyel
Narancsos lazacsaláta sült édesköménnyel
Hozzávalók két főre:
- 15 dkg lazacfilé bőrrel
- 1,5 dl frissen facsart narancslé
- 3 ek olívaolaj
- 0,5 tk rizsecet
- 2 csipetnyi só
- 10 dkg madársaláta
- 1 kis fej radicchio saláta
- 1 db édeskömény
- 5 dkg ruccola saláta
- 1 ek méz
- 1 tk szójaszósz
- 1 db közepes méretű narancs
- 1 db kígyóuborka
Elkészítés:
A lazacfilét felkockázzuk kb. 1×1 cm-es kockákra, és meghintjük egy csipetnyi sóval. Hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat, illetve 1 dl frissen facsart narancslevet, óvatosan összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük kb. 2 órára. Majd kivesszük a pácból, lecsepegtetjük és kevés olívaolajon hirtelen megpirítjuk.
A salátákat előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük. Az édesköményt vékony szeletekre vágjuk, teflon serpenyőben, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük és hozzáadjuk a salátalevelekhez, az édesköményhez és a feldarabolt uborkához.
Elkészítjük a dresszinget: 1 evőkanál olívaolajhoz hozzákeverjük a 0,5 dl narancslevet, az 1 teáskanál szójaszószt és a 0,5 teáskanál rizsecetet. A kész dresszinggel meglocsoljuk a salátát, és a tetejére helyezzük a kész pirított lazacot.
Jó étvágyat!
Hozzászólások