Kamila Bednarska Napló (Diary) Kiállításmegnyitó

Kép: facebook.com/Deutsches Kulturforum Debrecen

A Debreceni Német Kulturális Fórum szeretettel vár minden érdeklődőt a Kamila Bednarska Napló kiállítás megnyitójára 2023. február 8-án 17 órakor az egykori B24 Galériába (Debrecen, Batthyány u. 24.).

A kiállítás a lengyel képzőművész 2022-2023-as években készült legújabb festményeit mutatja be. A válogatásban az absztrakció dominál, helyenként fotóalapú elemekkel keverve. A művek egy adott naphoz vagy helyzethez köthető érzelmi állapotot dokumentálnak. A bensőséges, kulcsfontosságú pillanatok képi feljegyzéseiből az élet naplója rajzolódik ki.

A grafikával, rajzzal és festészettel foglalkozó Kamila Bednarska 1983-ban született a lengyelországi Rzeszówban. 2009-ben végzett a Rzeszówi Egyetem Művészeti Karán, diplomáját kitüntetéssel szerezte. Munkájával elnyerte a legjobb diplomáért járó Jerzy Panek-díjat.

2009 óta a Rzeszówi Egyetem Művészeti Karának grafikai tanszékén oktat, jelenleg a Művészeti Kar helyettes vezetője. Alkotóként és szervezőként számos művészeti projektben vett részt:

Magyarországon több alkalommal tartott grafikai mesterkurzust a Miskolci Galéria Alkotóházában.

2012-től a lengyel Kárpátalja Régió (Region Podkarpacki) kulturális eseményeit támogató „Inwencja” Társadalom- és Gazdaságfejlesztési Alapítvány alelnöke. Műveit 20 egyéni kiállításon, és több tucat csoportos kiállításon láthatta a közönség Lengyelországban és külföldön (többek között: India, Marokkó, Tunézia, Anglia, Ausztria, Belgium, Görögország, Románia, USA). Tagja a Lengyel Képzőművészeti Szövetségének (ZPAP).

A kiállítás ingyenesen megtekinthető február 9-28 között minden nap.

Nyitvatartás:

Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/894965271924656

Forrás: Debreceni Német Kulturális Fórum

Exit mobile version