Ma van A Szociális Munka Napja, hazánkban 13 éve emlékeznek meg e területen dolgozókról

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte – 77 országban – november 12-én a Szociális Munka Napját – emlékeztet rá a Szakszervezeti Együttműködés Fóruma. Magyarországon tizenhárom éve köszöntik a szakterület dolgozóit.

A Szociális Munka Napja az International Federation of SocialWorkers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

Kép forrása: obuda.hu

A SZEF cikke szerint Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. Szociális munkásnak lenni szolgálat a szó legnemesebb értelmében. A szegénység elleni küzdelemben gyakran emberfeletti munkát végeznek az utcai szociális munkások, a családsegítők, a hajléktalanszállók és más szociális intézmények munkatársai.

November 12-én a elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondunk köszönetet, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat. A szociális munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik az elesettekről, szegényekről, betegekről.

Exit mobile version