Megdöbbentő szobrok a nagyvilágból

Nem csak a hülyeség, hanem a kreativitás is határtalan. Számos helyen a világon lenyűgöző, vagy éppen meghökkentő szobrokat láthatunk. Ezek közül az alkotások közül válogattunk össze néhányat.

Melankólia – Genfi tó, Svájc

A „Melankólia” című alkotást egy Svájcban élő székely szobrász, György Albert készítette 2012-ben röviddel azután, hogy elveszítette első feleségét.

Kép forrása:xsense.net

„Feltépve” – Budapest

A MY Modern Metropolis magazin 12 legjobb streetart alkotás listáján 2014-ben az első helyet nyerte el Hervé-Loránth Ervin „Feltépve” című alkotása, amelyet Busapesten a Gresham-palota előtt állítottak fel.

Kép forrása: boredpanda

Lógva – Sigmund Freud” – Prága (A Husova utca végén)

A szobor David Černýalkotása és Sigmund Freudot, a híres pszichoanalitikust ábrázolja, amint jobb kezével kapaszkodik a rúd végébe a másik kezét szokása szerint hanyagul a zsebébe dugja és azon gondolkodik, hogy elengedje-e a rudat vagy sem.

Untitled 1986 – Egyesült Királyság, Headington

Bill Heine, a BBC Radio egykori oxfordi műsorvezetője a háza tetejére, üveggyapotból cápaszoborot készíttetett. A 7,6 méter hosszú, 200 kilogrammos szobrot – amely az Untitled 1986 címet viseli – John Buckley tervezte és Anton Castiau alkotta meg a Hirosimát és Nagaszakit sújtó atomtámadás 41-dik évfordulójára.

Kép forrása: ArtUK

Pi-Chacan=Szerelmeskedjünk” – Németország, Tübingen

Az alkotás a tübingeni Mikrobiológiai Intézet előtt áll. Az óriásszobor csaknem 39 millió forintba került és egy perui művész, Fernando de la Jara készítette, aki művét Pi-Chacan, vagyis Szerelmeskedjünk névre keresztelte el.

Kép: atlasobscura

Ali és Nino,” Georgia, USA

Egy szerelmi történet inspirálta a művészt, Tamara Kvesitadze-t. A szobor Batumi tengerparti városában látható és az érdekessége, hogy folyamatos mozgásban van. A szobor az elválás ellenére is öörkké tartó szerelemnek és a nemzetek közötti megértésnek állít emléket.

Kép: player.hu

Lazac-szobor – Portland, USA

A fémből készült lazac szobor egy épületen úszik át. Elvileg az ottani étterem cégéreként került fel az épület falára.

Kép: morzsafarm.hu

Exit mobile version