Megtévesztő a Meseország Mindenkié? A kormányhivatal szerint igen!

Fotó: labrisz

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a mesekönyv kiadója a fővárosi kormányhivatal vizsgálata alapján, amit közérdekű bejelentés miatt indítottak.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz EgyesületMeseország mindenkié című könyv értékesítésekor. Ezt a hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg- derül ki a fővárosi kormányhivatal MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Mint írják: közérdekű bejelentés miatt kezdték vizsgálni, hogy az egyesület megfelelő besorolással értékesíti-e a könyvet. A vizsgálatkor arra jutottak, hogy a könyvet ugyan mesekönyvként adják el (a cím mellett a könyv grafikai elemei is erre utalnak kívül-belül)

az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg. A hatóság szerint a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

A hatóság a vizsgálat eredményeképp kötelezte az egyesületet a mindenkori megfelelő tájékoztatásra, szerintük ugyanis

a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg

A Meseország Mindenkié című könyv akkor került a köztudatba- és ezzel együtt az eladási listák élére is– mikor Dúró Dóra a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese ledarálta egy videóban. A témával kapcsolatban ide kattintva olvashatják írásunkat!

Exit mobile version