Mit nézel? 17. rész Rakuten TV

Kép: rakuten.tv

A Mit nézel? cikksorozat második évadában Magyarországon elérhető videós szolgáltatásokat elemzek, és bemutatom, hogy kinek éri meg a használatuk. Az előző cikkben az Apple TV+-ról olvashattatok.

A Rakuten TV a japán Rakuten részvénytársaság VOD[1] szolgáltatása. A 2010-ben indult eredetileg spanyol, Wuaki.tv szolgáltatást 2012-ben vásárolta fel és nevezte át a világ harmadik legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalata, a Rakuten.

Az európai szolgáltatásukat, így a magyar változatot is, Barcelonából irányítják.

Kép: facebook.com/Rakuten TV

+ POZITÍVUMOK

Tartalmaz exkluzív, csak itt látható saját gyártású műsorokat (pl. Champions).

Vannak ingyenesen megtekinthető tartalmai, azonban ezek reklámokat tartalmaznak.

Van szülői felügyelet, ahol be lehet állítani, hogy mely korhatárig engedje a tartalmak megjelenítését:

A Full HD (1080p), Ultra HD (4K) és HDR minőség az internetszolgáltatástól és a készülék lehetőségeitől függően érhető el. Nem minden tartalom érhető el HD, Full HD, Ultra HD vagy HDR minőségben.

Világszerte elérhető.

Használatához nem szükséges folyamatos szélessávú internetkapcsolat, mert a Rakuten TV applikáción keresztül letölthetők a műsorok, ahol aztán internetkapcsolat nélkül is meg lehet tekinteni őket.

Az ára magas, az új filmeknél 799 Ft SD (480p), 999 Ft HD (1080p) és 1199 Ft UHD (4K) minőségű tartalmanként. A fizetés után 48 órán belül lehet megtekinteni a kölcsönzött tartalmat. A megvásárlás még drágább, viszont bármikor megtekinthető lesz a tartalom.

Mivel nem előfizetésalapú, ezért próbaidőszak helyett ingyen megtekinthető, reklámmal megszakított tartalmak vannak.

Tartalmaz online nézhető, angolnyelvű csatornákat is.

Képernyőkép

– NEGATÍVUMOK

Részben angolnyelvű a felülete, azaz nincs minden magyarosítva (de attól még tartalmaz magyar szinkronos műsorokat).

Nincs mindenhez magyar szinkron, és van amihez magyar felirat sincsen, még a sajátgyártású tartalmak között is.

MENNYI TARTALOM?

Több mint 2300 film és 24 sorozat. Így az egyik, ha nem a legnagyobb katalógussal rendelkezik a Magyarországon elérhető VOD és streamingszolgáltatások között.

FUNKCIÓK:

Meg lehet osztani a műsorokat Twitteren, Facebookon és Pinteresten. Meg lehet nézni a filmek és sorozatok előzetesét. Lehet keresni a filmek között (pl. színészek, rendező és cím alapján is). Saját listába lehet tenni a műsorokat (így könnyebben elérhető lesz, sorozatnál hasznos). Nézés közben is lehet állítani a szinkront és a feliratot. Lehet 30 másodpercet ugrani a lejátszásban előre és hátra. Lehet onnan folytatni a műsorokat, ahol előzőleg félbehagytuk.

MEGÉRI-E?

A kevés magyarországi 4K streaming szolgáltató (HBO MAX, Netflix, Prime Video, Disney+ és Apple TV+) egyike, azonban hogy 4K-ban nézz filmet, többet kell fizetned egy filmért, mint a Prime Videóért egy hónapra, ami ár/érték arányban nem jó, így inkább azoknak ajánlom, akik olyan tartalmat szeretnének megtekinteni, amely csak náluk elérhető. Ez viszont könnyen előfordulhat a hatalmas filmválasztékuk miatt, azonban érdemes odafigyelni, hogy van-e hozzá magyar szinkron vagy felirat.

A következő cikkben egy új magyar tematikus streamingszolgáltatásról, a Scream!-ről olvashattok.


[1] Video-on-demand: filmeket és sorozatokat lehet kölcsönözni rajta keresztül általában egyesével külön összegért virtuális videotéka módjára (pl. Moziklub)

Exit mobile version