Mozdonygenerációk fordultak meg az idén 150 éves Miskolci Fűtőházban

Kép: facebook.com/MÁV

A Hatvan–Miskolc fővonalat 1870-ben adták át, és hamar régióközponti rangot adott a városnak. Az önálló intézménnyé vált főzőházat 1880-ban vette át a MÁV a Tiszavidéki Vasúti Társaságtól. A vasút technikai fejlődésével mozdonygenerációk fordultak meg a miskolci szakemberek kezei között, a 411-es, 424-es gőzösöktől a Csörgőn és Szergejen át a Leóig, Sziliig, BDV motorvonatig.

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakája alkalmából bárki megtekintheti a 150 éves fűtőházat és környezetét számos program mellett.

Az esemény alatt különféle régi és új vasúti járművekkel ismerkedhetnek meg, valamint veterán közúti járművekben is gyönyörködhetnek. Íme egy lista, hogy mi mindent láthatnak azok, akik ellátogatnak a bemutatóra:

Vasúti járműbemutató (régitől a legújabbig: dízel és villamos mozdonyok, személykocsik, motorvonatok)

Bemutatják a gyerekek nagy kedvencét, a különleges meglepetés kismozdonyt.

Az Észak-Magyarország Veterán Járműveiért Egyesület közreműködésével régi közúti járművek kiállítása, melyek visszarepítenek az időben.

Interaktív programok és bemutatók:

Az esemény alatt több meglepetés is vár minden korosztályra. Többek között egyedi fűtőházi totóval is készülünk, amelyen MÁV-START-os ajándékokat lehet majd nyerni.

Megközelítés: 3529 Miskolc, Kinizsi út 21.

Előzetes regisztrációra nincs szükség, de érdemes időben érkezni.

A rendezvény időtartama: 2024.06.22-én 14:00 és 22:00 között

Forrás: MÁV Zrt.

Exit mobile version