Ráérős vasárnapi villásreggeli – Eggs Benedict

Induljon a vasárnap egy ráérős villásreggelivel. Hoztunk egy olyan receptet, amely túlmutat a hagyományos tojásos ételeken, de sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint azt elsőre gondolnánk.

Hozzávalók:

Forraljunk vizet egy kisebb edényben és tegyünk bele egy teáskanálnyi ecetet. Az angol muffinokat félbevágjuk és megpirítjuk, de ezeket pótolhatjuk egy szelet pirítóssal is. A tojást egy bögrébe ütjük, onnan óvatosan beleöntjük a gyöngyöző vízbe, majd egy kanál vagy egy villa segítségével a fehérjét lassan megkavarjuk, hogy az a tojássárgáját körbeölelje. Nagyjából 2,5-3 perc főzés után kimerjük és lecsöpögtetjük. Érdemes egyszerre csak egy tojást így elkészíteni.
A szendvicskéket összeállítjuk, a pirítósra halmozunk egy kanálnyi hollandi mártást, arra pedig ráhelyezünk egy sonkát melyet ízlés szerint akár lazaccal is helyettesíthetünk. A tetejére tesszük a buggyantott tojást, majd meglocsoljuk egy kis extra mártással.

Jó étvágyat!

Exit mobile version