Sajtófotók: Budapest után Debrecen jön

A hagyományoknak megfelelően Budapest után először Debrecenben látható a Magyar Sajtófotó Kiállítás, amelyet 37. alkalommal hirdettek meg. A  tárlatot 2019. július 10. és augusztus 6. között a Kölcsey Központ körfolyosóján mutatják be.

Időpont: 2019. július 10. (szerda) 17.00
Helyszín: Kölcsey Központ, körfolyosó (Debrecen, Hunyadi u.1-3.)
Köszöntő: Szigeti Tamás, a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztályának titkára, 
a kiállítás rendezője

Közreműködik: Sonus Ütőegyüttes

A Sajtófotó Kiállítás kísérőrendezvénye az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület által szervezett Bihari Fotóriporterek Kiállítása szintén 2019. július 10. – augusztus 6. lesz látható a Kölcsey 
Központban. A kiállítás megnyitóját 2019. július 12-én (pénteken) 18 órától tartják. A kiállítást megnyitja: Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője  (magyar nyelven) és dr. Ramona Novicov műkritikus (román nyelven). Közreműködik: Thurzó Sándor hegedűművész, a Duo Varadiensis szólistája.- Kurátor: Tóth István fotóművész, az „Euro Foto Art” elnöke.

Mindkét kiállítás augusztus 6-ig ingyenesen tekinthető meg a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében, naponta 9 és 18 óra között.

További információk:

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás több mint harminc éve a  fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléje. Az elektronikus  lebonyolítási módszer biztosítja a pályázók anonimitását. A nyílt  pályázatra amatőr és hivatásos fotográfusok egyarát beküldhetik  képeiket. A pályázatra beérkező pályaműveket évről évre tekintélyes magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri bírálja el. A zsűrizés  hagyományosan nyilvános, az interneten és a helyszínen egyaránt követhető.

A díjazott képekből, illetve a kurátor által a pályázatra beérkezett  további fotókból összeállított kiállítás minden évben sok látogatót  vonzó, magas presztízsű esemény. A tárlaton, értelemszerűen, mindenkor az előző év eseményeiről, történéseiről készült fotókat mutatják be. A Magyar Sajtófotó Kiállítás szerves részévé vált a magyar kultúrtörténetnek, elsőként mindig Budapesten látható, majd utazik néhány magyar városba, hagyományosan először Debrecenbe, majd Gödöllőre, Nyíregyházára, Celldömölkre, Szegedre, Pécsre. Több mint két évtizede a 
kiállítással egyidőben jelenik meg Az év fotói című kötet, amely bemutatja a díjnyertes képeket és válogatást nyújt a pályázat anyagából.

A 37. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíjasa: Radisics Milán (szabadfoglalkozású): Hogyan formálja a víz a Földet Természet és tudomány (sorozat) megosztott 1. helyezett lett.

Exit mobile version