Szijjártó: Ezer új munkahely jön létre Debrecenben

Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

A leendő gyár területét is megnézte a tárcavezető.

Egymilliárd eurós beruházással ezer új munkahelyet teremt a BMW-gyár Debrecenben– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma délelőtt a cívisvárosban tartott sajtótájékoztatón. A tárcavezető elmondta azt is,

a válság ellenére a tavalyi volt a magyar gazdaság legsikeresebb éve a rendszerváltást követő időszakban, ráadásul idén számos építkezés megkezdődik, illetve lezárul, köztük a BMW új debreceni gyáráé is, így a 2022-es év még jobbnak ígérkezik.

Kapcsolódó írásunk:

 A miniszter a sajtótájékoztató előtt megnézte a leendő gyár területét is. Kiemelte, hogy

a telephelyen 2020-ban és 2021-ben még csak infrastruktúra-fejlesztés zajlott, idén viszont megkezdődik a tervezett épületek építése. Így 2025-ben megindulhat egy vadonatúj, tisztán elektromos platformra épülő modell gyártása, amely még nem szerepel a márka kínálatában.

Hozzátette: a projekt minden eddig megvalósult eleme határidőre teljesült, a továbbiakkal is ez lesz a helyzet: a közműfejlesztés már lezárult, a beruházáshoz kapcsolódó útfejlesztéseknek pedig a 80 százaléka készült el.

Előzmény:

A beruházás elnyeréséhez szükség volt arra, hogy az elmúlt években Magyarország felépítette Európa legversenyképesebb beruházási környezetét, amely a politikai stabilitásra, a kiváló munkaerőre és Európa legalacsonyabb, munkát terhelő adóira épül.

A BMW Group az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti, hogy

az építkezés jelenlegi szakasza a központi irodaépületet, a képzési központot, az adatközpontokat és a további infrastrukturális épületeket érinti. A termelőlétesítmények építése még ebben az évben megkezdődik. A debreceni gyár alapkőletétele 2022 júniusában lesz.

Papp László, Debrecen polgármestere sajtótájékoztatón azt mondta,

a BMW debreceni építkezésének megkezdése új korszak kezdetét jelenti számukra. A világ egyik leginnovatívabb vállalata, a BMW Group és Közép-Európa egyik legsikeresebb városa, Debrecen együtt építi a jövőt a fenntarthatóság és az innováció jegyében.

Ide kapcsolódik. Olvasta már?

Exit mobile version