Néha belefér egy kicsit kalóriadúsabb vacsora, főleg ha az egy remek carbonara. Több változatot is lehet találni a neten, de ez most az eredeti recept, és valóban nem hiányzik a tejszín belőle, így is extra krémes lesz a végeredmény.
Hozzávalók: 4 személyre
500 g spagetti
20 dkg bacon/pancetta
5 db tojás sárgája
1 db egész tojás
10 dkg parmezán
1 evőkanál vaj
só, bors
Elkészítés:
- A bacon szalonnát vékony csíkokra vágjuk és megpirítjuk. Amíg pirul feltesszük a főzővizet a spagettinek.
- Az egy db tojást felverjük az öt tojás sárgájával, hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk.
- A bacon szalonnához hozzáadjuk a megfőtt tésztát, merünk rá 1 merőkanálnyit a főzővízből, ezután pedig a tojásos parmezánt. Összekeverjük, összerázzuk. Ha szükséges utólag sózzuk, borsozzuk.
- Fontos! A bacon és a tészta ne legyen tűzforró mikor a tojásos parmezán rákerül, különben kicsapódik és rántotta lesz.
Fotó: Pinterest
