Spagetti Carbonara – közkedvelt ízek vacsorára
Hozzávalók 4 személyre:
- bors
- só
- 4 tojás
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 evőkanál olívaolaj
- 44 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- parmezán sajt
Egy nagy serpenyőben a felhevített olívaolajon a felkockázott szalonnát kisütjük. Lobogó, sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, a főzőlevéből egy csészényit félreteszünk, majd a tésztát a szalonnás alapra szedjük és ráöntjük a félretett sós vizet, jól összeforrósítjuk. Villával felverjük a négy tojást, fűszerezzük sóval, frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Hozzákeverünk reszelt parmezánt is. Ezt a keveréket ráöntjük a tésztára, és rövid ideig sütjük, kis hőfokon folyamatos kevergetés mellett, hogy a tojás még krémes maradjon. Azonnal tálaljuk, külön reszelt parmezánnal tálaljuk.
Jó étvágyat!










Hozzászólások