A kevert sütiket nem csak azért szeretjük, mert elképesztően finomak, hanem mert egyszerű és gyors az elkészítése. A kakaóban gazdag, csokoládéval és dióval felturbózott változat pedig a mennyekbe repít! Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, pihe-puha, ugyanakkor roppanós finomság. Nem bonyolult, a végeredmény mégis nagyon gazdag ízekben a selymes csokinak és a diónak köszönhetően.
Hozzávalók
Tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
25 dkg dió
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 db tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
Csokiöntethez:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Tetejére:
darabolt dió
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a tejet, összekeverjük.
- A lisztet a kakaóval, a sütőporral, és a darabolt dió felével elkeverjük, majd összedolgozzuk a tojásos-vajas masszával csomómentesre.
- Sütőpapírral bélelt, vagy kilisztezett tepsiben előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
- Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és ezzel locsoljuk meg a kész süteményt, a tetejére rászórjuk a maradék diót.
Fotó: femina.hu
Hozzászólások