A legpuhább kakaós-diós süti, ettől egyszerűbb nem is lehetne

A kevert sütiket nem csak azért szeretjük, mert elképesztően finomak, hanem mert egyszerű és gyors az elkészítése. A kakaóban gazdag, csokoládéval és dióval felturbózott változat pedig a mennyekbe repít! Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, pihe-puha, ugyanakkor roppanós finomság. Nem bonyolult, a végeredmény mégis nagyon gazdag ízekben a selymes csokinak és a diónak köszönhetően.

Hozzávalók

Tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
25 dkg dió
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 db tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor

Csokiöntethez:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj

Tetejére:
darabolt dió

Elkészítés:

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a tejet, összekeverjük.
  2. A lisztet a kakaóval, a sütőporral, és a darabolt dió felével elkeverjük, majd összedolgozzuk a tojásos-vajas masszával csomómentesre.
  3. Sütőpapírral bélelt, vagy kilisztezett tepsiben előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
  4. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és ezzel locsoljuk meg a kész süteményt, a tetejére rászórjuk a maradék diót.

Fotó: femina.hu

Exit mobile version