Mutatjuk a receptet:
Tészta
- 4 g fahéj
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 7 dkg dió
- 25 dkg finomliszt
- 6 cl étolaj
- 45 dkg reszelt sárgarépa
- 40 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 5 dkg mascarpone
- 4 dkg tejföl
- 6 g vaníliás cukor
- 5 dkg dió
- 5 dkg baracklekvár
- sárgabarackbefőtt
- 3 dkg fehér csokoládé
Az egész tojásokat a cukorral habbá verjük. A reszelt répát és az olajat egy edénybe rakjuk – akkorába, amiben majd be tudjuk keverni a masszát –, azután összekeverjük.
Egy másik edénybe összemérjük és egyneművé keverjük a lisztet, a darált diót meg a fűszereket. A tojáshabot hozzáadjuk a répához, lazán elkeverjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a bekevert szárazanyagot. Addig keverjük, míg egyneművé válik.
A masszát formaleválasztó spray-vel kezelt, 12 szeletes tortaformába rakjuk, ügyelve, hogy ne legyen levegős. A 170 fokra előmelegített sütőben 70-75 percig sütjük.
A mascarponét összekeverjük a tejföllel meg a vaníliás cukorral. A kihűlt tésztaalapot a mélyedés alatt elvágjuk, és
megtöltjük a krémmel. A torta oldalát vékonyan bekenjük tejföllel, majd pörkölt, darált dióval megszórjuk.
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a mélyedésekbe barackdarabokat helyezve a barackízzel megtöltjük.
A fehér csokit megolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük. Tetszés szerint készen vásárolt vagy saját készítésű marcipánrépákkal díszíthetjük.
Forrás: Vidék Íze










Hozzászólások