Sajt és sör párosítás, pilseni víz, tartályból csapolt és először kóstolható sörök, izgalmas street food: szombaton egész nap különleges programmal várnak a magyar kisüzemi sörfőzdék.
Május 25-én, szombaton újra országos programban nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A kezdeményezés célja, a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy egyenesen a sörfőzdékhez vigye a sörszerető, illetve a gasztronómia iránt érdeklődő közönséget.
A rendezvényen résztvevő kisüzemekben lehetőség lesz a főzde bejárására, sörkóstolásra és -vásárlásra is.
Programok Hajdú-Biharban
Hajdúböszörményben a szombaton bejárható Hajdú Serháznál 15 órakor indul a program. A házigazdák többek között azt is elmondják majd, hogyan készítettek saját árpából malátát, és hogyan főztek belőle märzen típusú sört. A saját alapanyagból főzött különlegesség kóstolható is lesz a hétvégén. A rendezvény alkalmából a főzdében a Hajdúsági Múzeum kiállítása is megtekinthető lesz.
Idén a Nyitott Főzdék Napja kiemelt témája a „sör és a fűszer”, a különféle fűszerek használata ugyanis évszázadok óta végigkíséri a sörfőzés történetét. A Nyitott Főzdék Napja látogatói a rendezvény napján a www.nyitottfozdek.hu oldalon szavazhatnak kedvenc fűszeres sörükre. A rendezvény honlapján megtalálható a részletes program, illetve térképen is böngészhető a helyszínek listája.
Forrás: Beerporn.hu










Hozzászólások