Kipróbáltuk és isteni finom, ha nincs már ötleted, hogy mit készíts otthon a családnak, akkor ezt mindenképp meg kell sütnöd!
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- Egy csipet só
A töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg barna cukor
- 2 evőkanál fahéj
A mázhoz:
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben és állni hagyjuk. Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Ezután egy órát állni hagyjuk, hogy megkeljen a tésztánk.
Ha tésztánk megkelt, téglalap alakúvá nyújtjuk. Megkenjük vajjal, utána rászórjuk a fahéjas cukrot. Feltekerjük és szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 °-on 25-30 percig sütjük.
A máz összetevőit összekeverjük és a kész csigákra öntjük.
Jó étvágyat kívánunk!










Hozzászólások