A tökéletes amerikai fahéjas csiga receptje

Kipróbáltuk és isteni finom, ha nincs már ötleted, hogy mit készíts otthon a családnak, akkor ezt mindenképp meg kell sütnöd! 

Hozzávalók:

A töltelékhez:

A mázhoz:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben és állni hagyjuk. Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Ezután egy órát állni hagyjuk,  hogy megkeljen a tésztánk.

Ha tésztánk megkelt, téglalap alakúvá nyújtjuk. Megkenjük vajjal, utána rászórjuk a fahéjas cukrot. Feltekerjük és szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 °-on 25-30 percig sütjük. 

A máz összetevőit összekeverjük és a kész csigákra öntjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 
Exit mobile version