2025. december 26. péntek
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
Home Életmód

Ellenállhatatlanul finom édesség: étcsokoládés, sárgabarackos gyümölcskenyér

HajduPress Szerző HajduPress
2020/07/12
kategória: Életmód
7 0
0
FacebookTwitterE-mail

Kevert tésztás sütemény a nyár egyik legfinomabb gyümölcsével.

A kevert tésztás sütemények a legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható édességek közé tartoznak, ezért ideálisak a nyári napokra is. Nem kell miattuk hosszú órákat állni a konyhában, és a legtöbbjük akár csomagolható is, hogy magunkkal vigyük a strandra. A szezonális gyümölcsöket használó receptekben könnyedén kicserélhetjük egyiket a másikra, ha éppen az ajánlott nincs kéznél!

Hozzávalók 10-12 szelethez:
A tésztához: 25 dkg vaj/margarin, 25 dkg porcukor, 4 tojás, fél csomag sütőpor, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 10 dkg durvára vágott étcsokoládé, 25 dkg liszt, 15 dkg magozott, felkockázott sárgabarack (konzerv őszibarack is jó helyette, illetve bármilyen idénygyümölcs)
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé, 1-2 evőkanál étolaj, 2-3 dkg étcsokoládé-forgács, 2-3 szem friss sárgabarack

1. Keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint és a porcukrot, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral és durvára vágott étcsokoládéval elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a felkockázott barackot.
2. Sütőpapírral kibélelt kenyérformába (alagútformába) öntjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.
3. Tálalás előtt a vízgőz fölött megolvasztott, olajjal hígított étcsokoládéval bevonjuk, csokoládéforgáccsal és felcikkezett barackkal díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC | SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 480 KCAL/SZELET

Forrás: noklapja.hu
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós

Megosztás:

  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • More
  • Click to share on Reddit (Opens in new window) Reddit
  • Click to share on Telegram (Opens in new window) Telegram
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp

Like this:

Like Loading...

Related

Előző Cikk

Két zebra egy fejjel

Következő Cikk

Úti patika – ezeket a gyógyszereket készítsd össze nyaralás előtt!

KapcsolódóCikk

close up photography of a red and gold bow hanging on a christmas tree
Életmód

Sok mindent elárul rólunk, hogy milyen díszek kerülnek fel a karácsonyfára

2025.12.19.
Rekordkísérlet a Fórumban: csatlakozz te is a BAGE csokigyűjtő akciójához
Életmód

Sikerrel zárult a csokigyűjtő akció a Fórumban: közel három tonna édesség gyűlt össze

2025.12.19.
family preparing for christmas dinner
Életmód

Érdemes figyelni, hogy mennyi élelmiszert használunk fel az ünnepi időszakban

2025.12.18.
Következő Cikk

Úti patika - ezeket a gyógyszereket készítsd össze nyaralás előtt!

Hozzászólások

CIKKAJÁNLÓ

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

2025.12.18.
Halálos közúti baleset történt az M4-esen

Halálos közúti baleset történt az M4-esen

2025.12.21.
Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

2025.12.19.
Fának csapódott egy személyautó Berettyóújfaluban, a mentőket is riasztották a helyszínre

Fának csapódott egy személyautó Berettyóújfaluban, a mentőket is riasztották a helyszínre

2025.12.22.

ROVATOK

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

KÖVESS MINKET

NÉPSZERŰ

  • Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    9390 Megosztás
    Share 3756 Tweet 2348
  • Lángolt egy hotel Nyíradony- Tamásipusztában

    8844 Megosztás
    Share 3538 Tweet 2211
  • Húsevő baktérium végezhetett Vadász Zsolttal

    3274 Megosztás
    Share 1310 Tweet 819
  • Meghalt Varga Zita, a Debreceni Egyetem GDPR Központ vezetője

    3219 Megosztás
    Share 1288 Tweet 805
  • Tizenketten tűntek el Debrecenben a múlt héten

    3144 Megosztás
    Share 1258 Tweet 786
hajdupress.hu

HajduPress - Lapozz a Hírekben!

Kövessen minket a közösségi médiában:

Legfrissebb hírek

  • Karácsony első napján sem unatkoztak a tűzoltók
  • A Baptista Szeretetszolgálat több mint 62 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött
  • 2031 – a mobil-előfizetések kétharmada várhatóan 5G lesz
  • Rendőrség – „ébresztő” ellenőrzések a 42-es főúton
  • Kaliforniában esőt, áradásokat, földcsuszamlásokat hozott a karácsony
  • Az utolsó decemberi hétvégén jellemzően napos idő várható
  • XIV. Leó pápa karácsonyi üzenete

Rovatok

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel levelezőlistánkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről!

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés

HajduPress © 2025 Minden jog fenntartva.

Nincs találat
Összes találat
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • Díszudvar
  • Trendfórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Discover more from hajdupress.hu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

%d