Elhoztuk az isteni kovászos uborka receptjét, hiszen itt a szezonja, melynek nagyon örülünk!
Hozzávalók:
- 2.5 kg kovászolni való uborka
- 4-5 fokhagyma
- 1csokor kapor
- 3 púpozott ek só
- 1.5 l langyos víz
- 1 szelet kenyér
Előkészítünk egy 5 l-es befőttes üveget. Az uborkákat alaposan megtisztítjuk, a végeit levagdossuk, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk. A vizet felforraljuk és megvárjuk míg langyosra hűl. Ezután az 1,5 l langyos vízben elkeverjük a három evőkanál sót.
Az üveg aljára halmozzuk a kapor felét, majd belehelyezzük az uborkákat és mehet bele a fokhagyma is. Az utolsó adag után a maradék kaprot ráhelyezzük és a sós vizet az uborkákra öntjük, annyit, hogy a víz az üveg nyakáig érjen.
A szelet kenyeret a végén a tetejére rakjuk . Az üveget egy tányérral lezárjuk, és napos helyre tesszük. Időtjárástól függően nagyjából 2,5 – 3 nap alatt készül el.
A szelet kenyeret a végén a tetejére rakjuk . Az üveget egy tányérral lezárjuk, és napos helyre tesszük. Időtjárástól függően nagyjából 2,5 – 3 nap alatt készül el.
Jó étvágyat!
Hozzászólások