Együttműködési megállapodást írt alá ma a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar valamint az Alföld Tej Kft. A szakmai megállapodás révén az Alföld Tej Kft. a DE MÉK élelmiszeripari képzéseinek gyakorlati bázisává válik.
Stündl László, a kar dékánja az eseményen hangsúlyozta: az Alföldi Tej Kft. egy olyan korszerszű vállalat, ahol a hallgatók az egyetemen megszerzett tudást itt a gyakorlatban is tudják majd bővíteni.
Nagy szerencsénk, hogy Magyarország egyik legnagyobb tejfeldolgozó vállalata Debrecenben is rendelkezik telephellyel. A debreceni telephellyel már régóta fennáll a kapcsolatunk, amit most formalizáltunk. A célunk az , hogy az egyetemen meglévő oktatási, szaktanácsadási, kutatási kapacitást fel tudjuk ajánlani számukra, hogy versenyképességük, portfóliójuk bővülhessen.
mondta a dékán
Hang Csaba, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi igazgatója reményét fejezte ki afelé, hogy majd olyan termékek is felkerülnek a boltok polcaira, amelyeket közösen, a hallgatókkal fejlesztettek ki.
Olyan termékfejlesztéseket tudunk majd elindítani a Debreceni Egyetemmel közösen, amire nekünk eddig nem volt lehetőségünk. Gondolok itt olyan reformtermékekre, amik eddig nem szerepeltek vállalatunk repertoárjában. A hallgatók pedig reméljük, hogy olyan gyakorlati tapasztalatokat tudnak majd elsajátítani nálunk, amiket hasznosan tudnak majd alkalmazni a munkaerőpiacon.
mondta Hang Csaba

Várhatóan szeptembertől duális képzés formájában is elindulhat az együttműködés.
Hozzászólások