Diós sárgarépagolyók

Desszertre vágysz, de szeretnél az alakodra is odafigyelni az otthonlét alatt? Akkor ezt a nassolnivalót neked találtuk ki.

Hozzávalók kb. 30 db golyóhoz:

Díszítéshez:

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, beletesszük a fél citrom reszelt héját, hozzáadjuk a cukrot, a sót, beleöntünk 1,5 dl vizet és feltesszük főni. Ha felfőtt, takaréklángra vesszük, és néha megkeverve pépesre főzzük, majd lehűtjük.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a citrom levét, a darált diót, jól összekeverjük és kb. 2 dkg-os golyókat formálunk belőle. Végül tetszés szerint beleforgatjuk cukrozott kakaóporba, reszelt csokoládéba, kókuszreszelékbe vagy dekorációs cukorkákba.

A tálaláshoz szúrhatunk fogvájókat a golyók közepébe, de akár muffinkosárkákba is rakhatjuk a finomságokat.

Jó étvágyat hozzá!

Készítette: Vinczéné Kata
 

Exit mobile version