Több mint 12 ezer szem szaloncukrot kóstolt meg a zsűri az idén már hatodik alkalommal megrendezett az Év Szaloncukra versenyen.
2025-ben a soltvadkerti Szent Korona cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra lett a befutó.
Ismét rekord számú nevezés érkezett a versenyre, ahol 24 gyártó 165 szaloncukra közül választották ki a legfinomabbat. Nyolc kategóriában összesen közel 200 kóstoló döntött a díjazottakról és több mint 12 000 szaloncukrot kóstoltak meg.
A szakmai zsűriben Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia szakmai vezetője, Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Abrudán Zsolt, a New York Kávéház chefje, Mihály Lajos szakácsmester és cukrász, Szentandrás-Szabó Emese, mestercukrász valamint Pásztor Éva mestercukrász, szakoktató foglalt helyet.
Hagyomány, hogy egy-egy kategóriában sztárok is segítik a döntéshozatalt. Idén a zselés kategóriát a Magyar Színház tagjai: Trokán Anna, Jenes Kitti és Pavletits Béla kóstolta.
Az Év Szaloncukra győztese:
1. Szent Korona Cukrászda – Karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukor
2. Keszthelyi Sütibolt – roppanó ostyás sós karamellás szaloncukor
3. Gyulai Kézműves Cukrászda – DJC Stílusgyakorlat, a 2025-ös Magyarország tortájából készült szaloncukor
Szakmai kategória győztesei:
1. Promenád Kávéház – Narancs Esszencia – konfitált narancszselés, étcsokoládés narancs krémes szaloncukor
2. Hóvirág Cukrászda – füstös whiskys mogyorós szaloncukor
3. Hisztéria Cukrászda – étcsokoládés meggyes szaloncukor
A versenyről további részleteket itt olvashatnak!










Hozzászólások