A jelenlegi környezeti kihívásoknak megfelelő, magas hozzáadott értékű élelmiszerek és az azok körüli infrastruktúra fejlesztésre kap lehetőséget a Debreceni Egyetem, melyre több mint 618 milliós támogatás áll mostantól rendelkezésre. A fejlesztés európai viszonylatban is újszerűen próbálja segíteni helyi gazdaságokat és élelmiszerláncokat – derült ki szerdán a Böszörményi úti campuson.
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának kiemelt célja a jó minőségű élelmiszerek kifejlesztése, figyelembe véve a hatóanyagokat, a fenntarthatóságot, a nyomon követhetőséget, illetve a fogyasztó biztonságát. Az erről szóló projekt nyitó rendezvényén Komlósi István, a kar dékánja részletezte, hogy az újonnan szerzett pályázati forrás hogyan segíti az élelmiszerlánc tervezet 5 elemét.
A kar célja, hogy az új rendszerhez kapcsolódó elemek fejlettségét nemzetközi szintre emelje, ezáltal a régióban meghatározó szerepet tölthessen be a jövőben. A projektnyitón Szépe Ferenc, a Mezőgazdasági Minisztérium Mezőgazdasági Főosztályvezetője kihangsúlyozta, a társadalom jövője érdekében fontos nyitni a környezettudatos gondolkodásmód és az új élelmiszertudományi technológiák felé.
Fotók: Balló Béla










Hozzászólások