Gyors és egyszerű szilvás pite recept!

Igyekszünk szezonosális recept ötleteket megosztani veletek, ezért esett a választás most erre az egyszerű és igazán gyorsan elkészíthető szilvás pitére. Az ősz hangulata egy finom csésze kávé és ez az pite, nem is kell más délutánra.

Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás

Töltelékhez:

  • 75 dkg szilva
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg darált dió vagy mandul
Elkészítés:
  1. A lisztet a hideg, darabokra vágott vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk tojást és a porcukrot, majd összegyúrjuk.
  2. A tésztát fóliába csomagolva hűtőben fél óráig pihentetjük.
  3. Ha letelt a félóra, a tésztát vegyük ki a hűtőből és nyújtsuk a  megfeleő méretére és helyezzük el a piteformába, úgy hogy pereme is legyen. A felesleges "túlérő" tésztát vágjuk le.
  4. A pite méretéhez sütőpapírt vágunk, rárakjuk a tésztára és sütőbabbal, vagy sima babbal megtöltjük. Ezt követően 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük a tésztát.
  5. Ez idő alatt a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  6. Ha letelt az elősütés ideje, kivesszük a pitét, eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot, majd megszórjuk a pite alját a darált dióval/ mandulával, és ráhalmozzuk a szilvát.
  7. A pitét tovább sütjük a szilvával 25 percig, a sütőből kivéve pedig megszórjuk dióval/mandulával.
  •  

Exit mobile version