A késő nyári, kora őszi napon egy szabadtéri sütögetésen vehetnek részt a hamburgereket, minőségi húsokat, szabadban grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger-en szeptember 3-án.
Évente egyszer, ezen a napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, Békás-tó partján. A street food kioszkokat – Zuzmó Eger, Garage Burger, Grillakadémia, Next Bistro, Magtár Étterem – több hazai kézműves sörfőzde kíséri, miközben versenyeken mutatkoznak be a legínycsiklandozóbb falatok.
Az esemény szakmai iránymutatásért Jancsa Jani, gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki a zsűri elnöke is. Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, akit szeptember 3-án a Szaft ’N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól. A versenyre Bécsből érkezik Sebestyén András, az osztrák Darose és Olive éttermek szakmai vezetője, a Culinary World Cup aranyérmese, aki többek közt a steak verseny zsűrijének a vezetője.
A profi kategóriában 350 000 forintos összdíjazásért folyik a küzdelem, továbbá a győztes burger Az ország burgere címet is megkapja a jövő évi versenyig – nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői Hortobágy Angus prémium pogácsa sütésében. Amatőr kategóriák:
- egyéni
- csapatverseny
- junior
- freestyle: egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.
A Hortobágy Angus-t két családi gazdaság alapította, akiknek élete a farm, a gazdálkodás. A legfontosabb számunkra az, hogy az állatokat a Hortobágyi Nemzeti Park területén egészséges, stresszmentes szabadtartásban gondozzuk, kizárólag GMO mentes takarmánnyal etessük őket, és minimális ökológiai lábnyommal rendelkező, fenntartható gazdaságot üzemeltessünk
árulta el Kun Álmos a Hortobágy Angus képviselője.
Az idei évben steak versennyel bővül a program, „vendégül látva” a hátszínt az eseményen, mely megmozdulás előfutára egy következő évre tervezett nemzetközi versenynek.
Program:
- 10:00 Kapunyitás és a verseny kezdete
- 11:00 – 11:15 A tavalyi győztes átadja a vándorkupát
- 13:00 – 13:45 Főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) hátszínes receptje – főzés, kóstolás
- 14:00 – 14:20 Főzőshow: ChiliYard bemutató és HA grillkolbász kóstoló az új szósszal
- 14:20 – 14:30 Nem minden Angus egyforma: Hortobágy Angus és Igazolt Magyar Angus – beszélgetés
- 16:30 – 17:00 Főzőshow: Jancsa Jani: Hortobágy Angus Kolosszus – burgersütés
- 18:15 – 19:00 Eredményhirdetés
- 21:00 Kapuzárás
További részletek a weboldalon vagy a Facebook eseményben találhatóak.
Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.










Hozzászólások