2025. december 25. csütörtök
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
Home Életmód

Hétköznapi ételeink új köntösben: sóskaleves füstölt csülökkel

HajduPress Szerző HajduPress
2016/11/02
kategória: Életmód
13 0
0
FacebookTwitterE-mail

El sem tudják képzelni, ugye? Pedig nem bizarr, és nem gáz. Nekem már sokkal érthetetlenebb az, hogy itthon miért rakják tele egészségtelen cukorral a szakácsok ezt az – egyébként finom – levest, s miért kell oly módon elkészíteni, hogy gyerekek, s felnőttek is húzgálják a szájukat, ha meghallják: sóskaleves.Erdélyben például sokkal inkább a füstölt húsos, sós-savanykás változat az elterjedt. Lehet nyugodtan újítani.

A csülkös sóskaleveskez nélkülözhetetlen egy zacskónyi sóska a (ősszel leginkább) fagyasztóból. Aki előre gondolkodik, az tavasszal beszerzi a szükséges mennyiséget, otthon egy pár csepp olajon, pár karika fokhagymával pillanatok alatt megfuttatja, a rengetegnek tűnő sóskából rettenetesen kevés lesz, majd ha kihűlt, akkor irány a fagyasztó, télen nagyon jó szolgálatot tesz egy-egy ilyen csomag.

Ha a sóskánk megvan, akkor már más dolgunk sincs, mint bedobni egy tetszőleges darab füstölt csülköt egy kis vízbe, később mehet a sóska, néhány karika répa, petrezselyem, esetleg egy leveskocka, vagy egy kis ételízesítő, pici só, pici bors. Ha már gyönyörűen megfőtt a füstölt husi, akkor egy fél marék rizst szórhatunk bele, esetleg még 1-2 cikk friss fokhagyma is mehet, majd vékonyan, lehetőleg teljes kiőrlésű liszttel behabarjuk a levest. Ha már rendesen rotyog az étel, akkor a zubogó levesbe néhány tojást frissen beleütünk, de nem kavarjuk el, hagyjuk egyben, így gyönyörű főtt tojásokat találunk majd az edényben. Ha a tojásokat is beledobtuk, akkor 1-2 perc után lezárjuk az ételt, s ha hűlt egy picit, akkor ízlés szerint ecettel savanyítjuk. 

Jó étvágyat kívánunk hozzá, megéri kipróbálni!

Megosztás:

  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • More
  • Click to share on Reddit (Opens in new window) Reddit
  • Click to share on Telegram (Opens in new window) Telegram
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp

Like this:

Like Loading...

Related

Előző Cikk

Hősi halottak előtt tiszteleg Debrecen – íme a program

Következő Cikk

Videó: idős nőt fosztottak ki Debrecenben

KapcsolódóCikk

close up photography of a red and gold bow hanging on a christmas tree
Életmód

Sok mindent elárul rólunk, hogy milyen díszek kerülnek fel a karácsonyfára

2025.12.19.
Rekordkísérlet a Fórumban: csatlakozz te is a BAGE csokigyűjtő akciójához
Életmód

Sikerrel zárult a csokigyűjtő akció a Fórumban: közel három tonna édesség gyűlt össze

2025.12.19.
family preparing for christmas dinner
Életmód

Érdemes figyelni, hogy mennyi élelmiszert használunk fel az ünnepi időszakban

2025.12.18.
Következő Cikk

Videó: idős nőt fosztottak ki Debrecenben

Hozzászólások

CIKKAJÁNLÓ

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

2025.12.18.
Halálos közúti baleset történt az M4-esen

Halálos közúti baleset történt az M4-esen

2025.12.21.
Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

2025.12.19.
Budapest után Debrecenben is lehet ország- és vármegyebérlettel utazni

Budapest után Debrecenben is lehet ország- és vármegyebérlettel utazni

2025.12.16.

ROVATOK

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

KÖVESS MINKET

NÉPSZERŰ

  • Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    9390 Megosztás
    Share 3756 Tweet 2348
  • Lángolt egy hotel Nyíradony- Tamásipusztában

    8844 Megosztás
    Share 3538 Tweet 2211
  • Húsevő baktérium végezhetett Vadász Zsolttal

    3274 Megosztás
    Share 1310 Tweet 819
  • Meghalt Varga Zita, a Debreceni Egyetem GDPR Központ vezetője

    3219 Megosztás
    Share 1288 Tweet 805
  • Tizenketten tűntek el Debrecenben a múlt héten

    3144 Megosztás
    Share 1258 Tweet 786
hajdupress.hu

HajduPress - Lapozz a Hírekben!

Kövessen minket a közösségi médiában:

Legfrissebb hírek

  • Agrometeorológia – A decemberi ősz nem tesz jót a földeknek
  • 2026-ban megduplázódik a családi adókedvezmény
  • Rendőrség – december 24-e számokban
  • XIV. Leó pápa megtartotta első karácsonyi miséjét
  • Innovatív megoldások a konyhában: modern felnyíló vasalatok
  • Karácsonyi mese: A gombamanó csodája
  • Víz alatt állítottak karácsonyfát a jótékonykodó búvárok az Ohridi-tóban – Videóval

Rovatok

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel levelezőlistánkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről!

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés

HajduPress © 2025 Minden jog fenntartva.

Nincs találat
Összes találat
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • Díszudvar
  • Trendfórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Discover more from hajdupress.hu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

%d