Igazi csodaszer az influenzaszezonban a gyömbér

Photo by Angele J on Pexels.com

Egyre több az influenzás itthon, több kórház is látogatási tilalom alatt működik Debrecenben is. Pontosan ezért érdemes már időben feltölteni a vitamin raktárainkat, de ha már betegek vagyunk is tud segíteni az a fűszernövény, amit a Távol-Keleten több mint 3000 éve ismernek és használnak. Ez nem mást, mint a gyömbér.

Nem csak megfázás ellen lehet tökéletes, hanem például a gyulladások ellen de még a hangulatunkat is javíthatja. Na persze nem egy pohár bögrétől fogunk jobb kedvre derülni, de a rendszeres fogyasztása után nagyon sok jótékony hatását megtapasztalhatjuk. Kissé markáns és csípős íze miatt sokan nem kedvelik, de a szervezetünk imádni fogja minden cseppjét. A gyömbérből készült illóolajnak is számos jótékony hatása ismert és a párologtatóba is tökéletes választás lehet.

flat lay photo of alternative medicines
Photo by Nataliya Vaitkevich on Pexels.com

Sokan inkább az egyszerűbb megoldást választják és az üzletekben kapható filteres teát választják. Azonban érdemes ebből is inkább a granulátumos verziót megvenni. Ha pedig otthon tervezzük elkészíteni, az sem egy hatalmas feladat. Egyszerűen kivitelezhető és még frisebb is lesz. Íme:

Youtube: Takacs_Norie

Bár a tavasz első napján már leginkább a napsütést és az igazi tavaszi hangulatot várnánk, jelenleg úgy tűnik, hogy az influenzaszezon egyelőre még nem csengett le és jó tudni, hogy a gyógyszereken túl mivel harcolhatunk ellene. Azt viszont fontos tudni, hogy ha valakinek vesebántalmai vannak, vagy gyomor- és bélfekélye, nem ajánlatos a használata.

Exit mobile version