Most olyan immunerősítő tápanyagokat sorolunk fel, melyekkel támogathatod szervezeted védekezőrendszerét, beszerzésük vagy elkészítésük pedig egyszerű. A szuper egészséges, és vitamindús ételek fogyasztása nem csak most, a pandémia idején, hanem mindig létfontosságú az egészségünk megtartása érdekében.
- Homoktövis: C-vitamin tartalma tízszer magasabb, mint a citromé, valamint antioxidánsban is gazdagabb. Fogyasztható több formában: levelét teaként, homoktövis velőt teában, bogyóját turmixban.
- Gyömbér: Már sokan ismerik a gyömbér jótékony hatását, mely a gyomor és ezáltal az emésztőrendszer serkentésével hat az immunrendszerre pozitívan. Méregtelenítő, vírusölő, köhögéscsillapító hatású. Fogyasztható teaként, limonádéban, vagy nyersen citrommal és mézzel.
Húsleves: már tanulmányok is bizonyítják, hogy a jó minőségű, tápanyagban és vitaminokban gazdag húsból és zöldségekből készült húsleves gyulladáscsökkentő és vírusellenes. - Zabkása: Az emésztőrendszer támogatásával segíti az immunrendszer működését. Leginkább reggelire és ebédre fogyasztható szénhidráttartalma miatt. A zab értékes vitaminokat, rostot, ásványi anyagokat juttat szervezetünkbe, melyek védenek a bakteriális fertőzésektől. Joghurttal, gyümölcsökkel kiegészítve tovább gazdagíthatod a tápanyagtartalmát.
- Olajos magvak: a létfontosságú ásványi anyagok, mint a kalcium és magnézium segítenek a gyulladásos folyamatok megállításában, támogatják a szívműködést, és az energiatermelést. Magas fehérje-, rost-, és vitaminforrás
Hozzászólások