2025. december 20. szombat
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
Home Életmód

Így érleljük a zölden maradt paradicsomunkat

Sárdi Györgyi Szerző Sárdi Györgyi
2025/10/01
kategória: Életmód
1 0
0
multicolored tomatoes lying on a wooden tray

Photo by Steven Lee on Pexels.com

FacebookTwitterE-mail

Elérkezett a paradicsomszezon vége, de még megmenthetjük a zölden maradt terméseinket. Kár lenne ezekért a csodás termésekért, amelyeknek már nem volt idejük beérni. A zöld paradicsomot már nagyanyáink is kiválóan hasznosították például savanyúságként, de van más módja is a megmentésüknek, otthonunk melegében beérlelhetjük őket.

Több más zöldséghez hasonlóan a paradicsom is képes az utóérésre. Ugyanis az érési folyamatok azt követően is folytatódnak, hogy a termés elszakad az anyanövénytől. Ehhez leginkább megfelelő hőmérsékletre van szükség és a színváltozás pár hét alatt lezajlik. A zölden szüretelt paradicsomunk szépen színeződik.

A termések érlelését jól szellőző helyen végezzük, szobahőmérsékleten, a 20–22 fok közötti klíma ideális hozzá. Ennél hűvösebb közegben tovább tart a folyamat: míg szobahőmérsékleten 2–3 hét, addig 16 fok alatt az érés egy hónapot is igénybe vehet. Ezt kihasználva rövid időre raktározhatjuk is a paradicsomot: tegyük a sértetlen, zöld szemeket szellősen egy kartondobozba, takarjuk le, és helyezzük hűvös, 13–16 fokos helyre, így akár még decemberben is fogyaszthatjuk saját termésünket.

Megosztás:

  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • More
  • Click to share on Reddit (Opens in new window) Reddit
  • Click to share on Telegram (Opens in new window) Telegram
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp

Like this:

Like Loading...

Related

Tags: érlelésKiemeltparadicsomparadicsomszezonszürettermesztészöld paradicsom
Előző Cikk

A Debreceni Egyetem doktorandusza tűnt el a keddi csónakbalesetben

Következő Cikk

Debreceni startup végzett a TOP 5-ben végzett a világ legnagyobb kreatívipari bajnokságán

KapcsolódóCikk

close up photography of a red and gold bow hanging on a christmas tree
Életmód

Sok mindent elárul rólunk, hogy milyen díszek kerülnek fel a karácsonyfára

2025.12.19.
Rekordkísérlet a Fórumban: csatlakozz te is a BAGE csokigyűjtő akciójához
Életmód

Sikerrel zárult a csokigyűjtő akció a Fórumban: közel három tonna édesség gyűlt össze

2025.12.19.
family preparing for christmas dinner
Életmód

Érdemes figyelni, hogy mennyi élelmiszert használunk fel az ünnepi időszakban

2025.12.18.
Következő Cikk
Debreceni startup végzett a TOP 5-ben végzett a világ legnagyobb kreatívipari bajnokságán

Debreceni startup végzett a TOP 5-ben végzett a világ legnagyobb kreatívipari bajnokságán

Hozzászólások

CIKKAJÁNLÓ

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

2025.12.18.
Budapest után Debrecenben is lehet ország- és vármegyebérlettel utazni

Budapest után Debrecenben is lehet ország- és vármegyebérlettel utazni

2025.12.16.
„Gyorsan jöjjetek” – négyéves kisfiú telefonált a mentőknek, megmentette az édesanyja életét

„Gyorsan jöjjetek” – négyéves kisfiú telefonált a mentőknek, megmentette az édesanyja életét

2025.12.15.
Rövid időn belül visszaadták a hajdúnánási járőrök az ellopott elektromos rollert

Rövid időn belül visszaadták a hajdúnánási járőrök az ellopott elektromos rollert

2025.12.17.

ROVATOK

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

KÖVESS MINKET

NÉPSZERŰ

  • Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    9388 Megosztás
    Share 3755 Tweet 2347
  • Lángolt egy hotel Nyíradony- Tamásipusztában

    8843 Megosztás
    Share 3537 Tweet 2211
  • Húsevő baktérium végezhetett Vadász Zsolttal

    3273 Megosztás
    Share 1309 Tweet 818
  • Meghalt Varga Zita, a Debreceni Egyetem GDPR Központ vezetője

    3218 Megosztás
    Share 1287 Tweet 805
  • Tizenketten tűntek el Debrecenben a múlt héten

    3144 Megosztás
    Share 1258 Tweet 786
hajdupress.hu

HajduPress - Lapozz a Hírekben!

Kövessen minket a közösségi médiában:

Legfrissebb hírek

  • Szeretetvendégség – az ételosztásba ismert emberek is bekapcsolódnak
  • Végső búcsút vettek Kálloy Molnár Péter színművésztől
  • Elkészült a 2026-os kéményseprési sormunkaterv
  • Először lép fel Budapesten Sean Paul 2026 májusában
  • Karácsonyi ajándékcsomagokat adtak át a tűzoltók az egyszülős családoknak
  • A Szent Család a TV-ben
  • Késik a Tokaj InterCity

Rovatok

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel levelezőlistánkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről!

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés

HajduPress © 2025 Minden jog fenntartva.

Nincs találat
Összes találat
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • Díszudvar
  • Trendfórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Discover more from hajdupress.hu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

%d