Költs, hogy csökkenjen a rezsid!

Kép: PResston PR

Vásárolj LED izzókat, állj át a napelemes rendszerrel kombinált elektromos fűtésre, újíts be okos termosztátot – csökkentsd az energiafelhasználásodat! Lépten-nyomon szembesülünk az ilyen zöldítő mantrákkal, amelyeket valóban érdemes gyakorolni, sőt, gyakorlatba is átültetni, ha környezet- és pénztárcakímélő energiatakarékosságra szeretnénk törekedni. A szakértők is azt hangoztatják, hogy a fel nem használt energia a legolcsóbb, tehát az energiahatékonysági beruházások a tartós rezsicsökkentés legjobb eszközei.

A kiadások megnyirbálására már az említett okos termosztát is (jó) példa, amelynek a beszerzése egyszerű, mégis fontos lépés energiatudatosság és költséghatékonyság szempontjából. A téma szakértő szolgáltatója, a Daniella Villamosság felmérése szerint egy ilyen eszköz alkalmazásával éves szinten 15-30%-nyi fűtést takaríthatunk meg: ez egy átlagos, 70 négyzetméteres társasházi lakás vonatkozásában valahol 20-40 000 Ft spórolást jelenthet attól függően, mennyire fagyos, vagy épp enyhe a tél. Az okos termosztát könnyen kezelhető, egyszerűen állíthatjuk be rajta a különféle helyiségek fűtését, valamint távolról is vezérelhetjük.

Nem csupán a fűtésrendszer korszerűsítésével spórolhatunk – komplex okosotthonrendszerek telepítésével nyári időszakban az ingatlanunk hűtése, klimatizálása is automatizálhatóvá válik, és az itt elvesztegetett energiamennyiség is csökkenthető. Például egy nyitva felejtett ablak leállíthatja a működő klímaberendezést, hogy ne az udvart hűtsük.

Az okos otthon nem luxus kérdése

Az okos otthon ma már nem elsődlegesen a komfortról vagy a luxusról szól. Az automatizálás és az eszközök összehangolása fokozott energiahatékonysággal jár, ami a havi kiadásainkat csökkenti, míg az ingatlanunk forgalmi értékét növeli. Otthonunk megteremtése vagy modernizálása kapcsán jövőbe mutató megoldások alkalmazására ösztönözhetnek bennünket a 2023-ban elérhető állami támogatások is, valamint az olyan szakértői segítség és felszereltség, amellyel többek közt a Daniella Villamosság is hozzájárul életterünk korszerűsítéséhez és a környezetünk tehermentesítéséhez.

A családi vállalkozásból induló nagyvállalat a programokban előírt követelmények megvalósítása érdekében ingyenes technológiai tanácsadással, komplex árajánlatkidolgozással és kiváló minőségű és árszintű termékekkel látja el mindazokat, akik környezettudatos szemléletmód szerint alakítják otthonukat.

Költs, hogy csökkenjen a rezsid
Kép: PResston PR

Helyezd új, rezsicsökkentő megvilágításba otthonodat!

Ha villanyszámlánk csökkentéséről van szó, legjobb barátaink lehetnek a modern LED izzók és panelek, nem beszélve a komfort szempontjából sem utolsó, energiatakarékos és költséghatékony, intelligens világításvezérlésről, melyet mozgás-, jelenlét- vagy akár fényerőszabályozóval is összekapcsolhatunk.

Spórolj okos csatlakozókkal!

A legegyszerűbb megoldást az okoscsatlakozók kínálják a takarékoskodásra. Ezek az eszközök programozhatóak, automatikusan képesek egy adott időszakra lekapcsolni a csatolt berendezéseket, telefonnal ki-be kapcsolhatóak, azaz leválaszthatóak az elektromos hálózatról, ezáltal nulla energiát fogyasztanak. Egy megfelelő rendszer az egyes eszközök energiafelhasználásának mérésére is képes.

Ne hagyd, hogy a gázszámla befűtsön neked!

Az elektromos fűtés napelemes rendszerrel kombinálva gazdaságosabb megoldást jelent, mint a földgázzal működő berendezések. Alacsony fenntartási költséggel jár, zajtalan, elektroszmog mentes, és környezettudatos. Az elektromos fűtőtesteket kiegészítőként is használhatjuk, például a lakáson belüli hőkülönbség kiegyenlítésére, amellyel a hűvösebb helyiségekben megelőzhető például a penészedés, valamint a komfortérzetet is szolgálják.

Kényszer helyett új lehetőségek

„Napjainkban az élet szinte minden területén „okos” eszközöket és ezekhez köthető automatizmusokat alkalmazunk. Ilyen lehet egy kapunyitás, vagy akár a mobiltelefonunkkal összekötött okosóra alkalmazása is. Miért tartózkodnánk az otthonunk „okosításától”, főleg, ha ezeknek a megoldásoknak köszönhetően jelentős mennyiségű energiát, ezzel együtt pénzt takaríthatunk meg? Otthonaink villamossági korszerűsítése mára már bőven túlmutat az elavult kapcsolók, csatlakozóaljzatok vagy a villamoshálózat cseréjén, melyek fontos biztonsági lépések is. Modern otthonautomatizálási megoldásokkal költséghatékony módon válhatunk tudatos villamosenergiafelhasználókká, és spórolhatunk meg rengeteg energiát”

mondja Nagy Tamás, a Daniella Villamosság marketing- és kommunikációs vezetője.

Forrás: PResston PR

Exit mobile version