Különleges gasztronómiai élmények és szenzációs hangulat egy kivételes tehetségű séf közreműködésével – röviden így lehetne jellemezni a debreceni Hotel Lycium vacsoraestjeit. Az elmúlt hétvégén Kovács Lázár ragadott fakanalat, hogy mexikói különlegességekkel bűvölje el a négycsillagos hotel vendégeit.
A Hotel Lycium – a régióban egyedülálló módon – 2014 óta rendezi meg különleges vacsoraestjeit. A hotel Átrium Éttermének konyhájában olyan tehetséges séfek bizonyították már főzőtudományukat, mint a Michelin-csillagos Sárközi Ákos vagy a budapesti NOBU étterem chefje, Schreiner Gábor.
A vacsoraestek különleges szereplője Kovács Lázár, aki immár harmadszor fűszerezte meg a Hotel Lycium vacsoraestjét. Lázár Chef – jó szokását megtartva – most is egy különleges nemzetközi konyhát hozott el Debrecenbe: a mexikói gasztronómiát mutatta be a vendégeknek.
– A mexikói konyhával először a nászutamon találkoztam, amikor sikerült ellátogatni Cancún-ba, a híres kikötővárosba. Rengeteg olyan ételt és italt kóstolhattam ott, ami megragadott és aminek az alapja a chili volt. Szeretnék mindenkit beavatni a chili rejtelmeibe. Ez Mexikóban a legfinomabb, illetve ott van a legtöbb fajtája. Kicsit különbözik a magyar erős paprikától, így teljesen más érzéseket, teljesen más ízeket hoz elő és ezt szeretném bemutatni a vendégeknek – mondta el az Alföld Televízió stábjának a sztárséf a vacsora előtt.
Arról, hogy milyen ínycsiklandó különlegességeket kóstolhattak az élményvacsora vendégei, kollégánk bőséges fotógalériát hozott Önöknek. Ha nem elégednek meg csak a fotókkal, akkor az Alföld Televízió Pezsgő című műsorában hamarosan maga Lázár Chef mesél nézőinknek a mexikói konyháról, aki kulisszatitkokba is beavatja a gasztronómia szerelmeseit.
Fotók: Balló Béla










Hozzászólások