Az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke a húsvéti sonka. Ennek a kiválasztása is egy fontos momentum a készülődéskor. A szakemberek is fokozott óvatosságra intenek minket a kiválasztáskor. Az adatok azt mutatják, hogy több mint hatezer tonnányi füstölt áru fogy húsvétkor. Természetesen hatalmas a kínálat is, így sokkal könnyebb belefuthatunk a nem megfelelő minőségű termékekbe. Érdemes tehát megfogadni a szakértői tanácsokat.

cookpad.com
Fontos, hogy ha van egy megszokott gyártó vagy forgalmazó, akkor maradjunk annál, pláne akkor, ha még nem csalódtunk a termékben. Így tudjuk, hogy minőségre is jó lehet, megbízhatunk benne. Tudnunk kell azt is, hogy a kétes eredetű termékek nagy mennyiségben jelelhetnek meg, Ilyeneket lehetőleg senki ne vásároljon. A feketegazdaság jelenléte ebben a szegmensben 20-30 százalékra tehető, fő területei a piacok, ahol ellenőrizetlenül kerülhetnek ezek az áruk forgalomba. Vásárláskor gondosan ellenőrizze mindenki a termék szavatossági idejét is.
További hasznos információkat és segítséget a nébih oldalán is találhatunk.
Ha pedig az elkészítéshez is keresünk némi inspirációt, akkor ezt is mutatom.










Hozzászólások