Hozzávalók:
- 1 kg cukor
- 3 és fél bögre levendulavirág
- 4 db kezeletlen citrom héja
- 1 l víz
- 1 vaníliarúd kikapart magja és belseje
Távolítsuk el a virágokat a levenduláról, majd alaposan öblítsük le. A vizet töltsük egy tálba, adjuk hozzá a citromok háját meg a cukrot, és kezdjük el felforralni.
Akkor lesz kész, ha szirupos állagú keveréket kapunk.
Amint elkészült, keverjük bele a vaníliát, majd rakjuk bele a levendulát, vegyük le a tűzről és fedjük le. Pihentessük egy napot.
Szűrjük le a szörpöt és forraljuk újra össze. Töltsük steril szörpös üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba párnák, plédek közé 1-2 napra.
Fogyasszuk friss gyümölcsökkel.
Fotó: aprettylifeinthesuburbs.com










Hozzászólások