Málnás blondie avagy hódít a fehércsokis brownie

Photo by chudesabyvaut on Pexels.com

Hódít a sokak kedvence, a csokis brownie fehér változata a blondie avagy a szőke brownie, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, főleg a málna szezon közepén. Hoztunk egy különleges ízélményű édességet, amit egyszerűen el lehet készíteni, még a nagy melegben is.

close up photo of stacked brownies
Photo by Ella Olsson on Pexels.com

Ez a sütemény eredetileg Amerikából származik, melynek története az 1800-as évek végére nyúlik vissza. A csokis csoda eredetét homály fedi, de természetesen több legenda is fűződik a keletkezéséhez. Az egyik elbeszélés szerint egy chicagói hotel szakácsa véletlenül kihagyta a sütőport a csokoládétortából, és a brownie lett a végeredmény. Egy másik elmélet szerint pedig egy bostoni cukrászda kísérletezte ki. Az azonban egészen biztosnak tűnik, hogy az első ismert recept 1906-ban jelent meg.

Azóta számtalan leírás található róla és megjelent a fehércsokis verzió is. A vita azonban még mindig nyitott, hogy a világosabb vagy éppen a sötétebbik változata a finomabb. Mindenképpen meg kell kóstolni, hogy véleményt tudjunk alkotni a témában.

Hozzávalók:

A vajat a csokival felolvasztjuk, a tojásokat felverjük a cukorral. A kihűlt csokit a cukros tojáshoz adjuk, a lisztbe belekeverjük a sütőport és mehet ez is a tojáshoz, majd csomómentesre keverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is. Kivajazott, tűzálló tálba kanalazzuk, megszórjuk friss málnával és karamell darabokkal a tetejét.  180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.

Exit mobile version