Hozzávalók:
Krémhez:
6 db tojás
750 g mascarpone
200 g kristálycukor
Sziruphoz:
750 g eper leturmixolva
100 g cukor
1 dl narancslé 100%
60 ml narancslikőr ( elhagyható)
Rétegezéshez:
250 g babapiskóta
eper szeletek
Elkészítés:
1. A leturmixolt epret főzzük össze a cukorral, narancslével és narancslikőrrel.
2. A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját habosítjuk ki a cukorral és keverjük össze a mascarponeval. A fehérjét miután kemény habbá vertük, beleforgatjuk a mascarpones krémbe.
3. Kezdjük a rétegzést üvegtálba, vagy üvegpohárba. Alulra kerül egy réteg krém, majd mehet rá az epres szirupba forgatott babapiskóta. Ezután tegyünk még rá egy kis epres szószt, és borítsuk be a szeletelt eperrel, majd jöhet rá a krém. Folytasd így a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső rétegnek krémnek kell lennie, melyeket díszíthetsz pár szem eperrel.
4. Hűtőbe tesszük, és 5-6 órát állni hagyjuk. A legjobb, ha egy éjszakát áll.
Kép: Pinterest
Hozzászólások