A tojást minden esetben 2-18 fok között kell tárolnunk, szerintünk ezzel nem állítunk új dolgot nektek.
A tojásnak van egy saját védőrétege, emiatt nem szabad hazaérkezés után megmosni őket, csak használat előtt. Ez a réteg védi a tojásokat attól, hogy baktériumok kerüljenek rájuk.
Mindig ép, sérülésmentes tojásokat használjunk főzéshez, sütéshez. 60 fok felett a vírusok elpusztulnak. Most a legbiztonságosabb főtt tojást enni, ám ha tuti biztosra akarunk menni, akkor ne most fogyasszunk folyós közepű vagy nyers tojást.
Mindig ép, sérülésmentes tojásokat használjunk főzéshez, sütéshez. 60 fok felett a vírusok elpusztulnak. Most a legbiztonságosabb főtt tojást enni, ám ha tuti biztosra akarunk menni, akkor ne most fogyasszunk folyós közepű vagy nyers tojást.
Természetesen ügyeljünk a tisztaságra, minden folyamat előtt érdemes jó alaposan kezet mosni.
A munkafelületet is fertőtlenítsük többször, a 20mp idő intervallum itt is él. Érdemes a felületet befújni, majd néhány másodpercig rajta hagyni a tisztítószert és letörölni.
Forrás: lilafuge.hu
Hozzászólások