Kilenc hónap után megszületett a Hajdúsági Sütödék-csoport új debreceni üzeme, a csaknem egymilliárd forintos beruházást 800 000 euró európai uniós támogatás felhasználásával valósították meg – közölte a cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel.
Szakács Tamás tájékoztatása szerint januárban kezdődik meg a gyártás: várhatóan másfél éven belül akár évi 40-50 millió darab kedvező élettani hatású okosélelmiszer szendvicsalap és péksütemény készülhet az üzemben.
Hozzátette: a több mint 20 éve saját forrásra alapozott Okos Élelmiszer (Smart Food) elnevezésű kutatási programjuk során született sütőipari termékek többek között az immunrendszer normál működését támogatják és az emésztési folyamatot javítják.

Első brand, a Vitajó cipó formátumai több mint négy éve kerültek a piacra, ma már évi több mint 2 milliárd forint forgalmat generálnak Magyarországon – jegyezte meg a szakember. Elsőként a Vitajó márka új szendvicsalapjaival és péksüteményeivel ismerkedhetnek meg a vásárlók. A portfólió a piaci visszajelzések alapján folyamatosan fog kiszélesedni.
A csaknem 380 embert foglalkoztató Hajdúsági Sütödék-csoport a tavalyi 7,7 milliárd forint után az idei évet várhatóan 8,1 milliárd forint árbevétellel zárja, adózás előtti eredménye pedig meghaladja a 200 millió forintot. Az egymilliárd forintból megvalósult beruházás műszakonként átlagosan 16 új munkahelyet teremt – jelezte a vezérigazgató.
Forrás: MTI










Hozzászólások