Munkaerő? Megtartom magamnak!

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Pannonwork szervezésében került megrendezésre a „Munkaerő? Megtartom magamnak!” elnevezésű workshop.

A Pannonwork képviseletében Gruber Gábor a munkaerőpiac jelenlegi átrendeződésére hívta fel a figyelmet, és prezentálta a Debrecen-Győr viszonylatban meglévő különbözőségeket. Hogy mi a közös a két városban? Győrben már van autógyár, Debrecenben hamarosan lesz. Ez a tény nagyban befolyásolja a régiónk KKV szektorában tevékenykedő cégeket és átrendezheti azok humánerőforrás politikáját.

Mezriczky László az ISPIRO Consulting Kft. képviseletében konkrét megoldási javaslatokat tárt fel, melyekkel fel lehet készülni a prognosztizálható munkaerőhiány kezelésére. Elsődleges szempont, hogy minden vállalat speciális, nem lehet sablonokban gondolkodni, minden cégnek saját HR stratégiát kell kialakítani. Kiemelten foglalkozott a belső kommunikáció fontosságával, megfogalmazta, hogy ahol nincs információ: ott keletkezik, mely a cég szempontjából kedvezőtlen irányba sodorhatja a vállalat működését. A legutolsó kulcs-gondolat, miszerint a cég és a munkavállaló jövőképét, perspektíváját és céljait össze kell hangolni, olyan előremutató elv, melyet minden cégvezetőnek érdemes megfontolni.

Török-Papp Csilla
 

Exit mobile version