A házilag készített puha, túrós nudli igazán nosztalgikus hangulatot ébreszt, főleg nagymama sárgabarack lekvárjával. Könnyedebb és egyszerűbb elkészíteni, mint a krumplis változatot. Fogj hozzá, még most!
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
250 g félzsíros túró
120 g liszt
20 g vaj
2 tojás sárgája
3-4 csapott evőkanál cukor
1 csipet só
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag vaníliás cukor
olaj, vaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben kb egy evőkanálnyi vajat és fél evőkanálnyi olajat melegítünk, és a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta a vaníliás cukorral.
- A túrót a vajjal, liszttel, a tojások sárgájával, a cukorral és a csipet sóval összegyúrjuk.
- A tésztából vékony hengert sodrunk és nudli nagyságúra daraboljuk késsel.
- Forrásban lévő vízbe dobjuk a nudlikat, és ha a víz tetejére feljöttek, egy szűrőlapáttal áthelyezzük a pirított zsemlemorzsába.
- Végül összerázzuk a nudlit a zsemlemorzsával és tetszőlegesen lekvárral, vagy tejföllel kínáljuk.
Foró: sobors.hu
Hozzászólások