Sokan emelnék a kezüket a magasba, ha megkérdeznénk, hogy ki szereti a fagylaltot vagy a jégkrémet. A jó idő csak még tovább fokozza bennünk a vágyat, hogy elsétáljunk egy fagyizóba vagy leugorjunk a boltba és bevásároljunk kedvenc jégkrémeinkből. De mi van akkor, ha otthon, saját kezünkkel készítenénk el ezeket a finomságokat? Megnyugtatunk mindenkit, akkor is teljesíthető, ha nincs hozzá fagylaltgépünk. Hoztunk is egy tuti receptet, ami garantáltan a kedvence lesz nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is.
Túrórudi fagylalt
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg porcukor
2 dl habtejszín (nem felverve)
2 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
A tálaláshoz:
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A túrót villával jól áttörjük, majd hozzáadjuk a citromok reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a keverékhez a habtejszínt, a joghurtot és a tejfölt, majd kanállal vagy botmixerrel krémesre keverjük. Ha van fagyigép, abban átdolgozzuk a fagyit és mehet is a fagyasztóba. Ha nincs fagyigép, akkor a krémet egy műanyag dobozba öntjük és betesszük a mélyhűtőbe. Kb fél óra múlva kivesszük és villával vagy botmixerrel még egyszer jól átkeverjük. Ezt 2-3 alkalommal érdemes megismételni, hogy a fagyi jó krémes maradjon. Tálalásnál a csokoládét összetörjük és rászórjuk a fagylaltunkra.
