Paradicsomszezon van! Irány a piac, és főzz egy könnyű és selymes paradicsomlevest, ami igazi fríssítő ebéd vagy vacsora lehet ezekben a forró napokban.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg paradicsom
- 1 liter húsleves alaplé
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- só
- bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 ek cukor
- 1 ek pirospaprika
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
1. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy edényben a vajat az olívaolajjal felhevítjük, és dinszteljük rajta a hagymákat. Fontos, hogy ne égjen meg.
2. A paradicsomot meghámozzuk, daraboljuk és a bazsalikommal, pirospaprikával, fokhagymával, sóval és borssal, a hagymára dobjuk és addig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul.
3. Öntsük hozzá az alaplevet és kézimixerrel turmixoljuk, majd visszahelyezzük vissza a tűzre.
4. Amikor forrni forrni kezd beleöntjük a tejszínt, és összefőzzük.
Fotó: Pinterest
Hozzászólások