2025. december 26. péntek
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
Home Életmód

Pásztor Anna főzött, avagy soupy: a levesek királya!

HajduPress Szerző HajduPress
2019/12/20
kategória: Életmód
3 0
0
FacebookTwitterE-mail

Két „őrülten” elhivatott ember ragadott fakanalat a debreceni Kossuth téren, hogy felforgassák a konyhát és fantasztikus ünnepi levest készítsenek. Konyhatündéreknek talán kevésbé, a konyha ördögeinek viszont annál inkább lehetne nevezni híres párosunkat: Pásztor Annát, azAnna and the Barbies énekesnőjét, és Bezerics Dániel séfet. Ők ketten vették be a Debreceni Advent nagyszínpadát egy lehengerlő főzőshow erejéig. A fazekakban a karácsonyi vásár új szereplői, a Soupy by Globus levesei készültek. 

A Soupy by Globusfinomságaival egy képzeletbeli világkörüli útra invitál mindenkit, ahol megismerhetjük a különböző kultúrák konyháira jellemző ízeket zöldségekből készült mártogatósok és levesek idegenvezetésével. 

„Soupy levesek egyik legmeghatározóbb jellemzője az, hogy húsmentes. Amennyire lehet, a Globus márkanevet is figyelembe véve próbálunk igazi világkonyhát kialakítani a levesekből. Természetesen ezek elsősorban inspirációkat jelentenek, de az a cél, hogy képzeletben el tudjuk repíteni az embereket Mexikótól, Bankokon át, ha kell egy nyüzsgő arab piacig.” – mondta el séfünk, Bezerics Dániel.

A színpadon a "Soupy"-élményfőzés sztárjai egy igazi karácsonyi kuriózumot, ünnepi vörösboros-gesztenyés céklalevest készítettek el. A recepteket Pásztor Anna segítségével alkotta meg Dániel, így a kóstolóknak fel kellett készülniük a legintenzívebb ízélményekre.

„Tizenegy éven keresztül utaztam a világban és nagyon szeretek enni. Imádok mindent kipróbálni: a thaiföldi konyhában a pirított rovaroktól kezdve a spanyol, dél-amerikai konyháig minden étel ízlik. Ezeket az élményeimet és ízemlékeimet próbálom a tudatalattimból előhozni és Dániel szakértelmével párosítani. A magyar konyhának ott kell lennie persze, mivel magyar alapanyagokkal dolgozunk.” – mesélte el kalandjait Anna.

A színpadon újabb alapanyagok kerültek az üstökbe, köztük a Globus gőzben párolt céklakockái. Összeértek az ízek, az énekesnőt pedig főzés közben az illatok gondolatban visszarepítették legkedvesebb gyerekkori éveihez.

„Amikor kicsik voltunk az öcsémmel sokszor körbebicikliztük a Balatont és túra közben mindig vettünk konzervet. Emiatt nekem nagyon kedves emlékek fűződnek ahhoz, hogy együtt löncshúst vagy paradicsomos babot eszünk. Amikor megkóstoltam a Globus konzervjét nagyon ízlett, semmilyen tartósítószer íze nem volt. Finom és egészséges dolgokat lehet csinálni belőlük, nekem a kedvencem most a téli saláta.” – idézte fel emlékeit az énekesnő.

Finom ételeket viszont csak jó minőségű és friss hozzávalókból lehet készíteni. Bezerics Dániel több szempontból is kiváló alapanyagnak tartja a Globus konzervjeit. Termékeik között mindent meg lehet találni, amire a konyhában szükségünk lehet, és amivel egyszerűen készíthetünk finom ételeket egész évben.

„A Globusnak az alapszemlélete az az, hogyha lehet, a környékből vásárolják fel az alapanyagokat. Ezeket tartósítószer és adalékmentesen teszik bele a konzervbe, így egész évben tudjuk őket fogyasztani. A Spoupy leveseknél is az egészséges életmód volt a fő szempont, illetve hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után, így kizárólag újrahasznosított és lebomló alapanyagokat használunk például tálalóeszközök gyanánt.” – emelte ki a séf.

Az elkészült levest az új ízekre éhes érdeklődők nagy örömmel kóstolták meg a főtéren. Éhesen maradt olvasóinknak pedig van egy jó hírünk: aki netán kimaradna a karácsonyi forgatagban kínált csemegéből, az az újévben bepótolhatja azt, hiszen január közepén megnyílik a Soupy by Globus üzlete Debrecenben, a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt.

Vigh Anna Judit

(x)

 

1 of 5
- +

Megosztás:

  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • More
  • Click to share on Reddit (Opens in new window) Reddit
  • Click to share on Telegram (Opens in new window) Telegram
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp

Like this:

Like Loading...

Related

Előző Cikk

Súlyosan megsérült egy motoros Debrecenben

Következő Cikk

2019 12 19 Díszudvar

KapcsolódóCikk

close up photography of a red and gold bow hanging on a christmas tree
Életmód

Sok mindent elárul rólunk, hogy milyen díszek kerülnek fel a karácsonyfára

2025.12.19.
Rekordkísérlet a Fórumban: csatlakozz te is a BAGE csokigyűjtő akciójához
Életmód

Sikerrel zárult a csokigyűjtő akció a Fórumban: közel három tonna édesség gyűlt össze

2025.12.19.
family preparing for christmas dinner
Életmód

Érdemes figyelni, hogy mennyi élelmiszert használunk fel az ünnepi időszakban

2025.12.18.
Következő Cikk

2019 12 19 Díszudvar

Hozzászólások

CIKKAJÁNLÓ

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

2025.12.18.
Halálos közúti baleset történt az M4-esen

Halálos közúti baleset történt az M4-esen

2025.12.21.
Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

2025.12.19.
Fának csapódott egy személyautó Berettyóújfaluban, a mentőket is riasztották a helyszínre

Fának csapódott egy személyautó Berettyóújfaluban, a mentőket is riasztották a helyszínre

2025.12.22.

ROVATOK

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

KÖVESS MINKET

NÉPSZERŰ

  • Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    9390 Megosztás
    Share 3756 Tweet 2348
  • Lángolt egy hotel Nyíradony- Tamásipusztában

    8844 Megosztás
    Share 3538 Tweet 2211
  • Húsevő baktérium végezhetett Vadász Zsolttal

    3274 Megosztás
    Share 1310 Tweet 819
  • Meghalt Varga Zita, a Debreceni Egyetem GDPR Központ vezetője

    3219 Megosztás
    Share 1288 Tweet 805
  • Tizenketten tűntek el Debrecenben a múlt héten

    3144 Megosztás
    Share 1258 Tweet 786
hajdupress.hu

HajduPress - Lapozz a Hírekben!

Kövessen minket a közösségi médiában:

Legfrissebb hírek

  • December 26-án a Csík Zenekar lép fel Debrecenben
  • Karácsony a digitális világban – ne posztolj, éld meg
  • Magyar Máltai Szeretetszolgálat – több mint 1600 gyermek karácsonyi kívánságát teljesítették
  • Szenteste 179 tűzoltói beavatkozás történt országszerte! Köztük néhány Hajdú-Bihar vármegyében is
  • A Debreceni Víztorony 62 éves
  • Agrometeorológia – A decemberi ősz nem tesz jót a földeknek
  • 2026-ban megduplázódik a családi adókedvezmény

Rovatok

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel levelezőlistánkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről!

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés

HajduPress © 2025 Minden jog fenntartva.

Nincs találat
Összes találat
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • Díszudvar
  • Trendfórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Discover more from hajdupress.hu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

 

Loading Comments...
 

    %d