Két „őrülten” elhivatott ember ragadott fakanalat a debreceni Kossuth téren, hogy felforgassák a konyhát és fantasztikus ünnepi levest készítsenek. Konyhatündéreknek talán kevésbé, a konyha ördögeinek viszont annál inkább lehetne nevezni híres párosunkat: Pásztor Annát, azAnna and the Barbies énekesnőjét, és Bezerics Dániel séfet. Ők ketten vették be a Debreceni Advent nagyszínpadát egy lehengerlő főzőshow erejéig. A fazekakban a karácsonyi vásár új szereplői, a Soupy by Globus levesei készültek.
A Soupy by Globusfinomságaival egy képzeletbeli világkörüli útra invitál mindenkit, ahol megismerhetjük a különböző kultúrák konyháira jellemző ízeket zöldségekből készült mártogatósok és levesek idegenvezetésével.
„Soupy levesek egyik legmeghatározóbb jellemzője az, hogy húsmentes. Amennyire lehet, a Globus márkanevet is figyelembe véve próbálunk igazi világkonyhát kialakítani a levesekből. Természetesen ezek elsősorban inspirációkat jelentenek, de az a cél, hogy képzeletben el tudjuk repíteni az embereket Mexikótól, Bankokon át, ha kell egy nyüzsgő arab piacig.” – mondta el séfünk, Bezerics Dániel.
A színpadon a "Soupy"-élményfőzés sztárjai egy igazi karácsonyi kuriózumot, ünnepi vörösboros-gesztenyés céklalevest készítettek el. A recepteket Pásztor Anna segítségével alkotta meg Dániel, így a kóstolóknak fel kellett készülniük a legintenzívebb ízélményekre.
„Tizenegy éven keresztül utaztam a világban és nagyon szeretek enni. Imádok mindent kipróbálni: a thaiföldi konyhában a pirított rovaroktól kezdve a spanyol, dél-amerikai konyháig minden étel ízlik. Ezeket az élményeimet és ízemlékeimet próbálom a tudatalattimból előhozni és Dániel szakértelmével párosítani. A magyar konyhának ott kell lennie persze, mivel magyar alapanyagokkal dolgozunk.” – mesélte el kalandjait Anna.
A színpadon újabb alapanyagok kerültek az üstökbe, köztük a Globus gőzben párolt céklakockái. Összeértek az ízek, az énekesnőt pedig főzés közben az illatok gondolatban visszarepítették legkedvesebb gyerekkori éveihez.
„Amikor kicsik voltunk az öcsémmel sokszor körbebicikliztük a Balatont és túra közben mindig vettünk konzervet. Emiatt nekem nagyon kedves emlékek fűződnek ahhoz, hogy együtt löncshúst vagy paradicsomos babot eszünk. Amikor megkóstoltam a Globus konzervjét nagyon ízlett, semmilyen tartósítószer íze nem volt. Finom és egészséges dolgokat lehet csinálni belőlük, nekem a kedvencem most a téli saláta.” – idézte fel emlékeit az énekesnő.
Finom ételeket viszont csak jó minőségű és friss hozzávalókból lehet készíteni. Bezerics Dániel több szempontból is kiváló alapanyagnak tartja a Globus konzervjeit. Termékeik között mindent meg lehet találni, amire a konyhában szükségünk lehet, és amivel egyszerűen készíthetünk finom ételeket egész évben.
„A Globusnak az alapszemlélete az az, hogyha lehet, a környékből vásárolják fel az alapanyagokat. Ezeket tartósítószer és adalékmentesen teszik bele a konzervbe, így egész évben tudjuk őket fogyasztani. A Spoupy leveseknél is az egészséges életmód volt a fő szempont, illetve hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után, így kizárólag újrahasznosított és lebomló alapanyagokat használunk például tálalóeszközök gyanánt.” – emelte ki a séf.
Az elkészült levest az új ízekre éhes érdeklődők nagy örömmel kóstolták meg a főtéren. Éhesen maradt olvasóinknak pedig van egy jó hírünk: aki netán kimaradna a karácsonyi forgatagban kínált csemegéből, az az újévben bepótolhatja azt, hiszen január közepén megnyílik a Soupy by Globus üzlete Debrecenben, a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt.
Vigh Anna Judit
(x)










Hozzászólások