Nem csak az ünnepnapokon érdemlünk ízletes finomságokat, mennyei desszerteket. Most egy igazán stílusos édességet hoztunk nektek.
A hozzávalók 4-6 adagot tesznek ki, elő azokkal a pezsgős poharakkal!
A hozzávalók 4-6 adagot tesznek ki, elő azokkal a pezsgős poharakkal!
- 20 dkg fehér csokoládé
- 0.5 dl tejszín
- 1 dl pezsgő
- 12.5 dkg sajtkrém
- a tetejére fehér cukorka vagy tejszínhab
- pár darab zabkeksz
Gőz felett összeolvasztjuk a feldarabolt fehér csokoládét a tejszínnel. Hagyjuk hűlni, majd hozzáöntjük a pezsgőt. Habosra keverjük a sajtkrémet és elektromos habverővel összedolgozzuk a pezsgős fehér csokival. Előkészítünk négy-hat pezsgőspoharat. Az aljukba szórjuk az összetört kekszet. A pezsgős krémet habzsákba töltjük, rányomjuk a kekszes alapra. A tejszínhabot is habzsákba töltjük, rányomjuk a tetejére, végül apró fehér cukorkákkal díszítjük.
Ügyeljünk arra, hogy a maradék pezsgő ne vesszen kárba. Fontos megjegyezni, hogy a szénsav hamar elillan az italból, így célszerű mihamarabb elfogyasztani! 🙂
Receptforrás: Vidék íze










Hozzászólások