Pohárdesszert

Nem csak az ünnepnapokon érdemlünk ízletes finomságokat, mennyei desszerteket. Most egy igazán stílusos édességet hoztunk nektek.
A hozzávalók 4-6 adagot tesznek ki, elő azokkal a pezsgős poharakkal!

 
 
Gőz felett összeolvasztjuk a feldarabolt fehér csokoládét a tejszínnel. Hagyjuk hűlni, majd hozzáöntjük a pezsgőt. Habosra keverjük a sajtkrémet és elektromos habverővel összedolgozzuk a pezsgős fehér csokival. Előkészítünk négy-hat pezsgőspoharat. Az aljukba szórjuk az összetört kekszet. A pezsgős krémet habzsákba töltjük, rányomjuk a kekszes alapra. A tejszínhabot is habzsákba töltjük, rányomjuk a tetejére, végül apró fehér cukorkákkal díszítjük.
 
Ügyeljünk arra, hogy a maradék pezsgő ne vesszen kárba. Fontos megjegyezni, hogy a szénsav hamar elillan az italból, így célszerű mihamarabb elfogyasztani! 🙂

Receptforrás: Vidék íze

Exit mobile version