Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék, és idén először rendezik meg a Nyitott Főzdék Napját! Az országos programot október 10-én rendezik több, mint két tucat sörfőzde részvételével. A rendezvény keretein belül ingyenes programokkal várják a vendégeket megyénkben is!
Sörkóstolókkal, vezetett főzdetúrákkal, gasztronómiai produkciókkal készülnek a magyar sörfőzdék a Nyitott Főzdék Napjára, amelyet október 10-én, szombaton tartanak meg először- tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők. Hajdú-Bihar megyében a hajdúböszörményi Hajdú Serház csatlakozott a programhoz.

A koronavírus járvány a kisüzemi sörfőzdéket sem kímélte. Termékeiket főként vendéglátó egységekben értékesítik, azonban ez a szektor az egyik legnagyobb vesztese a korlátozó intézkedéseknek, hatásuk még most is érződik. Miután a legfontosabb terjesztési csatorna is megtorpant, a főzdék igyekeznek új utat nyitni a fogyasztók felé. Rendeznek egy országos, tematikus napot, ahol a látogatók jobban megismerkedhetnek a különböző sörtípusokkal.
A hajdúböszörményi Hajdú Serház a több évszázados hajdúböszörményi sörfőzést élesztette újjá, amikor 2016-ban megnyitotta kapuit. Céljuk, hogy ízletes, friss helyi sörrel lássák el Hajdúböszörményt és környékét. Széles termékpalettájukon változatos söröket kínálnak.
Október 10-én a Nyitott Főzdék Napján 10 órától közös sörfőzésre hívják az érdeklődőket, 14 órától pedig bárki megtanulhatja, hogyan kell helyesen sört inni, egy érzékszervi tréning keretein belül. A szakmai programok mellett folyamatosan kóstolhatók lesznek a helyben készülő sörök, egy új termék is debütálni fog a közönség előtt, valamint bárki bepillanthat a főzde mindennapjaiba és az összetett munkafolyamatokba.
A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes. További részleteket ITT olvashatnak!