Friss, zsenge idényzöldségekkel tehetjük változatássá és izgalmassá az étkezéseket. A vitamindús alapanyagokból egyszerűen és könnyedén varázsolhatunk mi magunk is színvonalas, minőségi fogásokat. Ezek elkészítéséhez a debreceni Leroy Cafe ad gourmet receptötleteket.
Zsenge zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg zöldborsó
- 0,5 ek só
- 1 csipet bors
- 0,5 dl fehérbor
- 1 l víz
- 2 dl tejszín
- (2 ek cukor)
Elkészítés: Vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáöntjük a fehérbort, majd ezzel forraljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, és addig főzzük, amíg a borsószemek megpuhulnak. Egy tálkába kiveszünk a megfőtt borsóból, félretesszük tálalásig. Majd az egészet turmixgépben selymessé turmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk. Visszaöntjük a lábasba, beleöntjük a tejszínt és egyet rottyantunk rajta. Aki jobban kedveli az édeskés ízvilágot, nyugodtan adhat hozzá egy kis cukrot is.
Tálalásnál a borsószemeket, hajtásokat a tányér közepére halmozzuk, majd erre merjük rá a levest.
Borskéregben sült csirkemellsteak medvehagymás hollandi mártással, baconbe tekert spárgával és újhagymás burgonyával
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- só
- színes bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis csomag
- medvehagyma
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 3 ek víz
- só
- bors
- 1 tk citromlé
- 4 szelet bacon
- 16 db közepes
- spárga
- 0,5 kg burgonya
- • 1 csomag újhagyma
A recept elkészítésének lépései ITT érhető el.
Hozzászólások