Egész hétre szuper nyári idő igérkezik, és mikor, ha nem a kánikula idején készítenéd el ezt a krémes és hűsítő nyári levest! Nem fog csalódást okozni, mindenképp próbáld ki! A tetejére készíthetsz pírított kenyérkockát, de ha úgy érzed, mehet rá a sült kolbászkarika, és szalonna, vagy főtt tojás is!
Hozzávalók 2-3 személyre
- 4 db kovászos uborka
- 2 dl kovászos uborkalé
- 2 dl zöldség alaplé
- 3 dl krémes görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- kapor
- olívaolaj
Elkészítés:
- Az uborkát felkockázzuk és turmixgépben pürésítjük.
- Hozzáadjuk az alaplevet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és még egyszer összeturmixoljuk.
- Egy edényben az összeturmixolt uborkához adjuk az uborka levét a joghurtot, és a felíprított kaprott, majd jól összekeverjük. Ha minden alapanyagot lehűtesz készítés előtt, akkor azonnal fogyasztható, más esetben 1-2 órára hűtőben hűtjük.
- Tetejét kevés olívaolajjal locsoljuk, illetve ízlés szerint, a fent felsorolt feltétek készíthetőek hozzá.
