Amit semmiképp ne hagyj ki nyáron: kovászosuborka krémleves!

​Egész hétre szuper nyári idő igérkezik, és mikor, ha nem a kánikula idején készítenéd el ezt a krémes és hűsítő nyári levest! Nem fog csalódást okozni, mindenképp próbáld ki! A tetejére készíthetsz pírított kenyérkockát, de ha úgy érzed, mehet rá a sült kolbászkarika, és szalonna, vagy főtt tojás is!

Hozzávalók 2-3 személyre

Elkészítés: 
  • Az uborkát felkockázzuk és turmixgépben pürésítjük.
  • Hozzáadjuk az alaplevet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és még egyszer összeturmixoljuk.
  • Egy edényben az összeturmixolt uborkához adjuk az uborka levét a joghurtot, és a felíprított kaprott, majd jól összekeverjük. Ha minden alapanyagot lehűtesz készítés előtt, akkor azonnal fogyasztható, más esetben 1-2 órára hűtőben hűtjük.
  • Tetejét kevés olívaolajjal locsoljuk, illetve ízlés szerint, a fent felsorolt feltétek készíthetőek hozzá.
Exit mobile version